11/2014 Olen aktiivisesti mukana poikamme päiväkodin vanhempainyhdistyksen toiminnassa ja järjestämme kaksi kertaa vuodessa jonkinlaisen tapahtuman perheille. Tällä kerralla vuorossa oli halloween disco, jonne pääsin leipomaan teemaan sopivia herkkuja.
Porkkanaleivokset ovat meidän perheessä kahvipöydän kestosuosikki - herkku joka onnistuu aina ja maistuu taivaallisen hyvältä. Ohjeen olen saanut rakkaalta anopiltani.
Porkkanaleivosten kaveriksi halusin päästä taas kokeilemaan fantasiapikkuleipien koristelua. Turvauduin taas Mansikkamäen Eben herkullisen pikkuleipien ohjeeseen. Linkki Mansikkamäen blogiin ja pikkuleipien ohjeeseen tässä.
Fantasiapikkuleivät
2,5 dl sokeria
n. 150 g pehmennettyä voita
1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (tai muuta haluamaasi aromia - voi myös jättää pois)
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola, lisää sen jälkeen ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2h, mutta olen antanut olla yön ylikin.
Kaulitse taikina noin 3-5 mm paksuiseksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. Voit myös printata kuvion netistä ja jäljentää sen ulkoreunan leivinpaperille, tein näin Turtles pikkuleipien osalta. Mansikkamäen Eben blogissa on tähän tarkat ohjeet.
Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 4-6 min, kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Vahdi tarkasti - keksi ottavat värin todella nopeasti!
Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele ne haluamallasi tavalla.
Porkkanaleivosten kaveriksi halusin päästä taas kokeilemaan fantasiapikkuleipien koristelua. Turvauduin taas Mansikkamäen Eben herkullisen pikkuleipien ohjeeseen. Linkki Mansikkamäen blogiin ja pikkuleipien ohjeeseen tässä.
Fantasiapikkuleivät
2,5 dl sokeria
n. 150 g pehmennettyä voita
1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (tai muuta haluamaasi aromia - voi myös jättää pois)
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola, lisää sen jälkeen ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2h, mutta olen antanut olla yön ylikin.
Kaulitse taikina noin 3-5 mm paksuiseksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. Voit myös printata kuvion netistä ja jäljentää sen ulkoreunan leivinpaperille, tein näin Turtles pikkuleipien osalta. Mansikkamäen Eben blogissa on tähän tarkat ohjeet.
Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 4-6 min, kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Vahdi tarkasti - keksi ottavat värin todella nopeasti!
Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele ne haluamallasi tavalla.
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
4 dl sokeria
6 dl porkkanaraastetta
200g sulatettua voita
3 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
125 g sulatejuustoa
500 g tomusokeria
125 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munasokerivaahtoon muut aineet. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 min. Anna pohjan jäähtyä.
Sulata voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri ja sekoita vaniljasokeri sen sekaan. Lisää sulatettu voi-sulatejuustoseos ja sekoita tasaiseksi. Levitä nopeasti pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Tein hämähäkit sokerimassasta ja löysin mustia ja oransseja nomparelleja Confetista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti