perjantai 23. syyskuuta 2016

Perinteiset kaneliässät


Pääsin tekemään mieheni toiveesta perinteisempiä herkkuja. Nyt sai sokerimassat jäädä kaappiin ja keskityin klassikkoon. Sain ihanan perinteisen ohjeen herkullisille kaneliässille, lämmin kiitos Eila ja Virpi, että sain jakaa ohjeen myös blogissani.

Kaneliässät (noin 60 kpl)

125 g voita
250 g sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
450g vehnäjauhoja

Koristeeksi:
Sokeria ja kanelia

Vaahdota pehmeä voi ja puolet sokerista. Vaahdota myös munat ja loput sokerista. Lisää munavaahto voisokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Leivo taikina ohuiksi tangoiksi (noin 1cm halkaisijaltaan), leikkaa noin 8cm pituisiksi paloiksi ja pyörittele kanelisokerissa. Laita pellille ja muotoile s-kirjaimen malliseksi tai makusi mukaan. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi noin 10-12min riipuen uunista ja haluamastasi paistoväristä. Jätin itse pikkuleivät tarkoituksella hieman vaaleammiksi, jotta ne olisivat vähän pehmeämpiä.

Ennen paistamista - omissani ainakin näkyy hieman kokoeroa, mutta eipä haitannut makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti