7/2016 Sain tehdä kakut muistotilaisuuteen. Täytekakun koristeluidea on lainattu Marjo Östermanilta, joten siitä en voi ottaa kiitosta itselleni, Mielestäni Marjo oli ideoinut kauniin ja koskettavan tyylin.
30h kakun täytteenä oli mansikkamousse Pullahiiren ohjeella, linkki tässä. Lisäksi tein mustikkatuorejuustokakun ja kaksi voileipäkakkua.
Mansikkamousse
500 g mansikoita
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Soseuta mansikat, halutessasi voit jättää osan mansikoista pilkottaviksi täytteen joukkoon.
Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna neste kiehuvaksi ja nosta joukkoon kylmästä vedestä puristeteut liivatteet ja lisää ne kiehautetun veden joukkoon. Sekoita seosta hetki, jotta liivateseos jäähtyy ja kaada se ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi mansikkasose tuorejusuton joukkoon ja nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jos kaipaat makeutta.
Mustikkatuorejuustokakku - linkki ohjeeseen tässä. |
25h kalkkunavoileipäkakku, linkki ohjeeseen tässä. |
25h savulohivoileipäkakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti