sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Suklaaunelma


Sain tehdä rakkaalle ystävälleni kiitoksena suklaaunelman, toiveena oli aiemmin tekemäni kakku. Pohjaksi tein Suklaapossun Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä. Täytteinä geisha- ja valkosuklaa ja päällä on valutettu ja vaahdotettu maitosuklaaganache.

Suklaaholistin unelmakakku (18 cm vuokaan)

Pohja:
80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Täytteet:

150g geishasuklaata
2dl vispikermaa

150g valkosuklaata
2dl vispikermaa

Päälle maitosuklaaganache:
350g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)
2dl kuohukermaa

Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 18cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.

Varo paistamasta liian kauan, jotta pohja ei suotta kuivu. pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman raa’aksi, kuin että se menee ylikypsän puolelle.

Täytteet: Vatkaa kermat hieman löysäksi vaahdoksi, sulata varovasti suklaat. Itse pilkon osan suklaista paloiksi, jotta täytteeseen jää herkkullisia sattumia. Sekoita suklaat kerman joukkoon. 

Maitosuklaaganache: Sulata suklaa varovasti, lämmitä kermaa (älä kiehauta). Sekoita kerma ja suklaa, kaada kakun päälle hieman ganachea ja jätä loppuosa jäähtymään. Kun ganache on kunnolla jäähtynyt voit vatkata sen ja koristella kakun loppuun haluamallasi tavalla. Kuvan mallissa pahvi pysyy pystyssä pillin avulla, joka jää piiloon suklaakasan alle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti