Sain tehdä rakkaalle ystävälleni
kiitoksena suklaaunelman, toiveena oli aiemmin tekemäni kakku. Pohjaksi
tein Suklaapossun Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan, linkki alkuperäiseen
ohjeeseen tässä. Täytteinä geisha- ja
valkosuklaa ja päällä on valutettu ja vaahdotettu maitosuklaaganache.
Suklaaholistin unelmakakku (18 cm vuokaan)
Pohja:
80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
35 g tummaa suklaata sulatettuna
2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
Täytteet:
150g geishasuklaata
2dl vispikermaa
150g valkosuklaata
2dl vispikermaa
Päälle maitosuklaaganache:
350g maitosuklaata (käytin Fazerin
sinistä)
2dl kuohukermaa
Pohja: Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti
välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä
munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita
nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.
Kaada taikina voideltuun 18cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia
tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio
paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Varo paistamasta liian
kauan, jotta pohja ei suotta kuivu. pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman
raa’aksi, kuin että se menee ylikypsän puolelle.
Täytteet: Vatkaa kermat hieman löysäksi
vaahdoksi, sulata varovasti suklaat. Itse pilkon osan suklaista paloiksi, jotta
täytteeseen jää herkkullisia sattumia. Sekoita suklaat kerman joukkoon.
Maitosuklaaganache: Sulata suklaa varovasti,
lämmitä kermaa (älä kiehauta). Sekoita kerma ja suklaa, kaada kakun päälle
hieman ganachea ja jätä loppuosa jäähtymään. Kun ganache on kunnolla jäähtynyt
voit vatkata sen ja koristella kakun loppuun haluamallasi tavalla. Kuvan
mallissa pahvi pysyy pystyssä pillin avulla, joka jää piiloon suklaakasan alle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti