sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Lego Star Wars -kakku ja Ninjago cake popsit


Sain tehdä ihanalle 6-vuotiaalle Eetulle Lego Star Wars -kakun. Synttärisankari toivoi Darth Vaderia ja Yodaa valomiekkoineen sekä Lego Star Wars logoa. Jälkikäteen harmittaa etten kiireessä asettanut hahmoja paremmin kakun päälle, koska nyt minulla ei ole yhtään "kunnollista" kuvaa Yodasta, jossa se näkyisi täysin edestäpäin.

25h kakussa on täytteenä on mansikka- ja valkosuklaamousset.


Kaverisynttäreille toivottiin Ninjago cake popseja, joten nämä naamiosankarit lähtivät mukaan juhliin. Valitettavasti näiden osalta sain oppia, että jatkossa ostan aina vain candy meltsejä kuorruttamiseen, koska yritin värjätä valkosuklaata enkä saanut aikaiseksi tarpeeksi kirkkaita värejä. Punaisen värjääminen ei onnistunut lainkaan, suklaan koostumus meni täysin pilalle.

Candy meltsien osalta kustannukset vaan nousevat aikalailla, kun yksi pussi maksaa 4-5€ ja näihin olisi tarvinnut 5 eri väriä.


Suklaa cake popsit

4 munan tumma kakkupohja (paista kakkupohja mieluiten jo edellisenä päivänä)
200 g violan suklaatuorejuustoa

Kuorruttamiseen:
Candy meltsejä
* Valkosuklaata voi värjätä pastaväreillä, mutta niillä saa aikaiseksi vain vaaleat sävyt. Suklaan koostumus menee pilalle, jos lisäät liikaa pastaväriä ja saat aikaiseksi puuromaisen kasan. Valitettavasti en huomannut ottaa siitä kuvaa, mutta en suosittele kokeilemaan.

Tumma kakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahdon joukkoon varovasti kaapimella sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 20-24cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25-30min tai kunnes tikkuun ei jää yhtään taikinaa.

Murusta kakkupohja ja lisää sekaan tuorejuusto, sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Käytin itse kumihanskoja, jotta tekeminen olisi mahdollisimman hygieenistä. Pyöritä palloiksi ja laita ne jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tein palloista pienen lihappulan kokoisia, jotta niitä olisi helppoa syödä.

Sulata varovasti mikrossa pieni määrä valkosuklaata ja kasta cake pops tikut (grillitikut käyvät myös) siihen ja työnnä tikut palloihin. Laita taas hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Sulata candy meltsit tai suklaa, lisää halutessasi pastaväriä värjäämiseen. Kaada sulatettu kuorrute esim kahvikuppiin, jotta saat popsit dipattua helposti. Kasta popsi sulatettuun suklaaseen niin, että koko pallo peittyy. Koputtele varovasti tikkua kipon reunaan, jotta saat ylimääräiset kuorrutteet valumaan pois. Koristele samantien, koska erityisesti candy meltsit jähmettyjät nopeasti. Laita kylmään kovettumaan.

Ninjagoja tehdessäni halusin jäljitellä huivia, joten annoin kuorrutteen ensin jähmettyä hetken ja lisäsin sen jälkeen vielä viivoja. Kuorrutteen kuivuttua lisäsin silmäosan värjätystä valkosuklaasta ja sen jähmetyttyä piirsin silmät mustalla pastavärillä.

Tikut voi laittaa pystyyn styroxpalaan tai lasiin voi laittaa esim. sokeria, jotta saat tikut pysymään pystyssä. Käytin tälläkin kerralla styroxia, jonka päällystin foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti