perjantai 4. marraskuuta 2016

Mehevä omenapiirakka


Ystäväni leipoi parasta omenapiirakkaa, jota olen päässyt maistamaan. Tämä omenapiirakka on herkullisen mehevä eikä kaipaa edes lisäksi vaniljakastiketta. Kiitos Sanna ohjeesta!

Alkuperäïnen ohje on mehevän raparperipiirakan ohje, johon on vain vaihdettu omenat raparperin tilalle. Linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Mehevä omenapiirakka

Muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina:
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
10 dl omenaa pilkottuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi. Nypi murumaiseksi. Ota 1/4 muruseoksesta sivuun toiseen kulhoon, tämä osa ripotellaan lopuksi piirakan päälle. Lisää jäljelle jääneeseen osaan piimä ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Älä huolestu, jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paiston aikana.

Levitä taikina pellille. Käytin itse syvää uunipeltiä, mutta pellin/vuoan olisi hyvä olla noin 35x42cm. Ripottele pohjan päälle pilkotut omenat.

Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada sen jälkeen omenapalojen päälle. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt muruseos.

Paista 175 asteessa noin 35-45min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti