sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Gluteeniton persikkakääretorttu


Gluteenittomat leivonnaiset tuntuvat aina hankalilta saada maistumaan yhtä herkullisilta kuin tavalliset, joten sen takia halusin jakaa teille tämän herkullisen ja helpon kääretortun ohjeen. Pohjan ohje on löydetty Keliakialiiton sivulta, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Gluteeniton persikkakääretorttu

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pieni purkki säilykepersikoita pilkottuna (noin 4 persikan puolikasta riittää)
2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi munasokerivaahdon sekaan, sekoita varovasti kaavinta käyttäen. Kaada taikina pellille ja paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Huom! Vahdi paiston aikana, koska pinta tummuu todella nopeasti. Aseta pöydälle leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria. Kumoa kypsä kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota varovasti paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta.

Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka sekä vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon pilkotut persikanpalat ja lisää sokeria maun mukaan.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ja koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti