tiistai 25. lokakuuta 2016

Mustikka-valkosuklaa cupcakesit ja Russian bulbous -tyllat


Pääsin testaamaan Confetin ihania uutuuksia Russian bulbous -tyllia. Näiden avulla saat helposti tehtyä kauniit pursotukset. Päädyin itse koristelemaan mustikka-valkosuklaa cupcaket, mutta odotan jo innolla, että pääsen kokeilemaan niitä kakkujen pursottamiseen. Pursottamiseen tarvitsee vain kermaa, tässä linkki Confetin tekemään videoon, jossa näytetään tarkemmin miten pursottaminen pitäisi tehdä.

Tässä myös linkit Confetin verkkokauppaan, tyllaa on siis kaksi erilaista. Toisessa päälle tulee aukko esim hilloa/kreemiä varten ja toinen pursottuu "kiinni". Avoin malli, suljettu malli.

Löysin ihanan mustikka-valkosuklaa cupcakesien ohjeen Kakkutaikurin sivulta, linkki alkuperäiseen ohjeeseen tässä.

Mustikka-valkosuklaa cupcakesit (noin 12-18 isoa)

3 munaa
1,5 dl sokeria
100 g öljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vaniljakastiketta
100 g valkosuklaata rouheena
200 g jäisiä mustikoita

Päälle:
4 dl vispikermaa (huom! tavalliseen pursotukseen riittää 2,5dl)
Pastaväriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon öljy, kuivat aineet ja vaniljakastike. Kääntele sekaan valkosuklaarouhe ja jäiset mustikat. Mustikoiden neste värjää helposti koko taikinan, jos kääntelet turhan monta kertaa. Minulla mustikat pääsivät hieman sulamaan, joten taikina värjäytyi toivottua enemmän, mutta se ei onneksi vaikuta makuun.

Laita isoihin muffinssivuokiin taikinaa noin sentin päähän vuokien yläreunasta. Minulla tuli 18 kpl isoja muffinsseja. Käytä muffinssipeltiä, jotta saat muffinssit kohoamaan kauniisti. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


Vatkaa vispikerma kunnon vaahdoksi ja lisää joukkoon haluamasi pastaväri. Huomioithan, että Russian bulbous -tyllien kanssa pursottamiseen menee normaalia enemmän kermaa. 2,5dl riitti minulla vain 10 muffinssin päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti