maanantai 17. lokakuuta 2016

Herkullinen tomaattipiirakka


Herkullisten suolaisten piirakoiden ohjeet ovat sellaisia, joita todella vaalin. Tämä tomaattipiirakan ohje kuuluu suosikkeihini ja sitä on tullut tehtyä usemman kerran ja parasta ohjeessa on, että se sopii myös kasvisruokavalioon. Lämmin kiitos ohjeesta kuuluu Virpille <3

Tomaattipiirakka (yllä olevassa kuvassa piirakka on tehty pellille ja tehty 2x ohjeella)

Pohja: (vuoka 25-27cm) - pellillinen 2x ohje
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
hyppysellinen sokeria
125 g voita
5 rkl kylmää vettä

Täyte:
3 rkl dijon sinappia
3 dl raastettua kermajuustoa
5-7 tomaattia (pellilliseen riittää noin 8 isoa tomaattia)
1 tl kuivattua basilikaa
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
(ripaus suolaa)

Pinnalle:
tuoretta basilikaa

Pohja: Voitele piirakkavuoka tai laita leivinpaperi pellin päälle. Sekoita jauhot, suola ja sokeri. Nypi pehmeä voi jauhojen sekaan ja lisää kylmä vesi, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan tai pellille, käytä tarvittaessa kaulinta apuna (pellille laittaessa).

Täyte: Sekoita oliiviöljyyn murskatut valkosipulin kynnet. Levitä pohjan päälle sinappi ja juustoraaste. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä ne piirakan päälle. Pirskota maustettu oliiviöljy. Ripottele päälle kuivattu basilika ja rouhi mustapippuria.

Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja ripottele pinnalle suikaloituja basikanlehtiä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti