Tästä kakusta ei makua puutu! Rakastan sitä ettei kakussa ole käytetty vain esim. mangopilttiä vaan tässä kakussa todella maistuu mango. Kiitos Irma ihanasta ohjeesta <3 Tein parin viikon sisään kolme mangokakkua, joten sekin varmasti jo kertoo jotain tästä kakusta - taivaallisen hyvää, tämän herkun halusin jakaa kaikkien lähimpien kanssa.
Pohja:
150 g vaniljakeksejä
75 g voita
Täyte:
6 dl kermaa
1 prk mangorahkaa
300 g mangopyrettä tai Bonnen mangososetta
50 g mangotuorejuustoa
1 dl Modon Mangosiirappia
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sirosokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
7 Meiran liivatetta
Kiille
4 dl Mangomehua
1,5 rkl sitruunamehua
4 Meiran liivatetta
Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä
tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta.
Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen.
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit
irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi
tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja
vaikeasti leikattava.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokerit kermaan. Laita liivatteet
likoamaan n. 7 minuutiksi. Lämmitä sitruumamehu ja vispaa liivatteen kuuman
sitruunamehun joukkoon. Sekoita mangosose ja mangosiirpappi yhteen. Liuota
liivateet mangosose seoksen joukkoon. Yhdistä sen jälkeen mangorahka ja
tuorejuusto. Sekoita ne keskenään tasaiseksi ja sekoita sen jälkeen mangososeseokseen.
Yhdistä
lopuksi mangoseos kerman joukkoon niin että lisää seokseen ensi kermavaahtoa n.
2 desin verran ja vasta sen jälkeen kääntele mangoseos kerman joukkoon. Vältä
liikaa vatkaamista tai sekoittamista. Loppu seoksen tulee olla hiukan jämäkkää
mutta pehemästi liikkuvaa. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita hyytymään
jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mielummin yön yli. Kun kakku on hyytynyt
valmista kiille.
Sulata liivaatteet kylmässä vedessä alun ohjeen mukaisesti. Ja lisää ne vatkaten Mangomehun joukkoon. Kaada lusikkaa apuna käyttäen mango kakun päälle.Ja hyydytä vähintään 4 h. Koristele. -> Jostain syystä minun reunavuoat vuotavat helposti, joten annan kiilteen jähmettyä hetken lasissa jääkaapissa ettei se olisi niin nestemäistä.
Sulata liivaatteet kylmässä vedessä alun ohjeen mukaisesti. Ja lisää ne vatkaten Mangomehun joukkoon. Kaada lusikkaa apuna käyttäen mango kakun päälle.Ja hyydytä vähintään 4 h. Koristele. -> Jostain syystä minun reunavuoat vuotavat helposti, joten annan kiilteen jähmettyä hetken lasissa jääkaapissa ettei se olisi niin nestemäistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti