12/2015 Halusin päästä tekemään joulukarkkeja pieniksi lahjoiksi ja moni ylisti Irman ihannekakun jouluisten fudgejen ohjetta, joten pitihän minunkin sitä testata. Pieni varoituksen sana, jos aiot testata ohjetta - Näihin herkkuihin jää koukkuun! Taivaallisen hyviä ja yllättävän helppoja ja nopeita tehdä :) Päädyinkin tekemään näitä muutaman satsin, jotta sain annettua jouluyllätyksiä lähimmille.
Alkuperäinen ohje oli Kärleks mums -blogista, johon linkki tässä. Itse seurasin Irman ihannekakun blogista löytyviä ohjeista, linkki löytyy tästä.
Fudget
250
ml kuohukermaa
680 g Siro hienoa sokeria
100 g voita
100 ml kondensoitua maitoa
2 vaniljatankoa
2 rkl glukoosisiirappia
100 g valkosuklaata
680 g Siro hienoa sokeria
100 g voita
100 ml kondensoitua maitoa
2 vaniljatankoa
2 rkl glukoosisiirappia
100 g valkosuklaata
Laita
kaikki muut ainekset 3 litran kattilaan
paitsi valkosuklaa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes
ainekset ovat sekaisin, n.10 min. Lisää tehoa niin, että saat nesteen
porisemaan , älä käytä maksimi lämpötiloja, ne eivät ole tämän ohjeen
pelastus. Seuraavaksi keitä 10-15 min, jotta saat nesteestä paksua kermamaitoa
ja väriltään vasleanruskeaa. Neste on myös silloin n. 120-125 astetta.
Keittoajan tulee olla ohjeessa mainittu, ei yhtään lyhyempi. Ota kattila
liedeltä, varo se on tosi kuumaa, ja kaada se toiseen kulhoon. Vatkaa 2 min ja
lisää paloiteltu valkosuklaa joukkoon. Vatkaa sen jälkeen vielä n. 10 min.
Kaada taikina massa laakeaan 20 x 26 vuokaan ja jäähdytä vielä vähintään tunti
tai yön yli. Leikkaa sopiviksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti