3/2015 Tässä taas yksi herkku, jota oli pakko päästä testaamaan, kolmen suklaan juustokakku - nimikin sen kertoo, eihän tämä voi olla muuta kuin taivaallisen hyvää!
Alkuperäinen ohje on Valiolta ja linkki tässä. Lisäsin päälle vaan maitosuklaaganachen.
Kolmen suklaan juustokakku (24cm vuokaan)
Pohja:
175 g Domino minttu -keksejä
50 g voita
Täytteet:
4,5 liivatetta
6 dl vispikermaa
125 g tummaasuklaata
125 g maitosuklaata
125 g valkosuklaata
600 g vaniljatuorejuustoa
1 - 2 rkl kahvia
1 - 2 rkl maitoa
Suklaaganache: (tämän voi jättää pois)
130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa
¾ dl kuohukermaa
Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä
tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa
jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.
Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen.
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit
tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä
vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin
pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata tumma
suklaa, maito- ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikrossa tai
vesihauteessa.
Sekoita tumma suklaa yhteen rasialliseen tuorejuustoa. Kuumenna 1 rkl
kahvia kiehuvaksi ja sulata 1 1/2 liivatetta siihen. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen.
Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Levitä täyte vuokaan, tasoita
pinta. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet maitosuklaatäytteen.
Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin edellinen täyte. Sekoita
liivatteet kiehuvan kuumaan kahviin tai maitoon. Levitä täyte vuokaan ja
tasoita pinta. Nosta vuoka taas pakastimeen hetkeksi.
Valmista vielä valkosuklaatäyte samaan tapaan. Sulata liivatteet maitoon.
Levitä täyte vuokaan, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan
päivään.
Suklaaganache: Jos haluat lisää suklaata tähän suklaaunelmaan niin voit lisätä
päälle vielä suklaaganachen. Sulata varovasti suklaa ja lämmitä kerma. Sekoita
ja anna hetki jähmettyä - älä kuitenkaan liikaa, jotta ganache valuu kauniisti
kakun reunoille. Koriste haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti