2/2015 Taas päädyin tekemään kalkkunavoileipäkakun Kinuskikissan herkullisella ohjeella, tämä on ehdottomasti meidän mielestämme herkullisin voileipäkakku. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Kasvis-kalkkunavoileipäkakku
16 hengelle (yllä oleva on tehty pienempänä, vain puolikkaalla ohjeella)
Leipäkerrokset:
24 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää
24 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää
Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g pippurituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli valkosipulituorejuustoa)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g pippurituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli valkosipulituorejuustoa)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
100 g maitorahkaa
Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia
Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrttituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli yrtti-pippurituorejuustoa)
½ dl kevyt-majoneesia
100 g maitorahkaa
200 g yrttituorejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli yrtti-pippurituorejuustoa)
½ dl kevyt-majoneesia
Koristeluehdotus:
Jääsalaattia
Kirsikkatomaatteja
Kalkkunaleikettä
Viinirypäleitä
Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Jääsalaattia
Kirsikkatomaatteja
Kalkkunaleikettä
Viinirypäleitä
Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Leikkaa
paahtoleivistä reunat pois. Sekoita kostuke maidosta ja kasvisfondista.
Aseta
tarjoilulautaselle kuusi (2 x 3) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta.
Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta
ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.
Suojaa
kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta.
Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Sekoita
kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti voileipäkakun päälle. Koristele
haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti