Mustikkatuorejuustokakku (24cm vuokaan)
Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
4 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
3dl kuohukermaa
Kiille:
2 dl mustikkasosetta
2 liivatetta
2 rkl vettä
Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä
tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa
jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.
Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia.
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.
Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet, anna hetki jäähtyä ja lisää sen jälkeen mustikkasoseen sekaan. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2h.
Koristele haluamallasi tavalla tai nauti sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti