12/2015 Rakastan nopeita ja herkullisia ohjeita - sellaisia joilla saa helposti nostettua kahvipöydän tarjottavien tasoa ilman tuntien työtä. Tämä ruusuritarikunnan suklaakakun ohje kuuluu kestosuosikkeihini, jos pitää minttusuklaasta, niin suosittelen testaamaan tätä herkullista ohjetta.
Löysin ohjeen joskus vuosia sitten Pirkka-lehdestä, mutta tässä on myös linkki alkuperäiseen ohjeeseen.
Ruusuritarikunnan suklaakakku
Pohja:
150 g taloussuklaata
150 g voita
2 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista
Kuorrutus:
200 g (n. 25kpl) minttusuklaakonvehteja esim. Fazermint
3 rkl vispikermaa
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan
(halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sulata paloiteltu suklaa ja voi
kattilassa miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila pois
levyltä heti kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja
vehnäjauhot.
Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista
175 asteessa uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman
jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja
sekoita joukkoon kerma. Nosta kakku tarjoiluvadille. Pane kakun alle
leivinpaperisuikaleet vatia suojaamaan. Kuorruta kakku suklaaseoksella.
Kakku säilyy jääkaapissa useiden päivien
ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti