3/2015 Rakastan raikkaita tuorejuustokakkuja, joten pääsiäisen kunniaksi tein mangotuorejuustokakun. Ohje löytyi vaan googlaamalla ja tämä pääsi lemppareiden joukkoon, välillä jätän kardemumman pois, koska se maistuu aika voimakkaasti. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Mangotuorejuustokakku
Pohja:
200 g digestivekeksejä tai kaurakeksejä
75 g voita
75 g voita
Täyte:
4 Meiran liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
2 1/2 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)
2 1/2 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa
Kuorrute:
2 dl mangososetta
2 liivatetta
2 rkl vettä
2 liivatetta
2 rkl vettä
Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä
tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa
jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.
Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia kuten minulla oli vielä näiden kanssa. Valitettavasti tämän vinkin kuulin vasta myöhemmin.
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.
Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia. Sekoita sokerit, kardemumma ja
sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate
kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana ja
sekoita hyvin. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen niin, että seos on
tasaista. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä
jääkaapissa ainakin tunnin verran.
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 - 10 minuutiksi. Sulata liivatteet
kiehuvassa vesitilkasssa. Lisää joukkoon mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada
kakun päälle, laita hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti