maanantai 27. kesäkuuta 2016

Baby shower herkkuja


11/2014 Järjestimme Baby showerit rakkaalle ystävällemme, joten sain tilaisuuden leipoa kaikenlaisia herkkuja. Olin odottanut innolla, että pääsisin tekemään masukakkua, joten käytin heti tilaisuuden hyväkseni. 


Daimmuffinssit saivat kuorrutteen suklaakermasta. Daimmuffinssit on tehty Kinuskikissan Daim-suklaamuffinssit ohjeella ja alkuperäinen ohje löytyy täältä. Olen rakastunut tähän ohjeeseen ja tehnyt sillä muffinsseja jo lukuisat kerrat.

Daim-suklaa muffinssit

1 levy Maraboun Daim maitosuklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa

Kuorrute:
2,5 dl vispikermaa
100 g maitosuklaata

Leikkaa suklaapalat kolmeen osaan (tämän olen tehnyt eri tavalla, Kinuskikissan ohjeessa laitetaan yksi pala per muffinssi, itse haluan suklaayllätyksiä olevan enemmän). Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat ianeet ja lisää taikinaan kerman kanssa. 

Laita taikinaa vuokien pohjalle, lisää suklaapalat ja lisää taikinaa niin, että vuoat ovat noin 3/4 täynnä. Itse käytän aina muffinssipeltejä, jotta saan muffinssit kohoamaan kauniisti. Paista 225 asteessa noin 12-15 min. Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mutta jätä se hieman tavallista löysemmäksi, koska suklaa jähmettää sen. Sulata suklaa (käytä haluamaasi suklaata, maitosuklaa on omaan makuuni). Sekoita sulatettu suklaa kerman sekaan ja pursota samantien, koska kuorrute jähmettyy nopeasti.


Turvauduin taas Mansikkamäen Eben herkullisten pikkuleipien ohjeeseen. Linkki Mansikkamäen blogiin ja pikkuleipien ohjeeseen tässä.

Fantasiapikkuleivät

2,5 dl sokeria
n. 150 g pehmennettyä voita

1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (tai muuta haluamaasi aromia - voi myös jättää pois)
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola, lisää sen jälkeen ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2h, mutta olen antanut olla yön ylikin. 

Kaulitse taikina noin 3-5 mm paksuiseksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. 

Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 4-6 min, kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Vahdi tarkasti - keksi ottavat värin todella nopeasti!

Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele ne haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti