sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Suklaamoussekakku - nopeaa ja niin herkullista


9/2014 Mielestäni joskus leipoessa voi mennä sieltä missä aita on matalin. Suklaamoussekakku on minulle juuri se kohta, ihastuin Dr. Oetkerin ohjeeseen ja tätä herkkua onkin tullut tehtyä useamman kerran. Tämä ohje on tarkoitettu jokaiselle suklaaholistille, joka haluaa saada tehtyä nopeasti ja helposti taivaallisen hyvää - tämä kakku vie kielen mennessään.

Koristeina käytän yleensä sitä mitä sattuu löytymään ja sokerimassasta tehtyjä kukkia yleensä on muutama odottamassa kaapissa. Koristeiden alla tai pohjassa on valkosuklaata eristeenä, etteivät koristeet lähde sulamaan. Alla muutamia eri tavalla koristeltuja kakkuja, tätä on tosiaan tullut tehtyä monet kerrat


Valitettavasti en enää löytänyt Dr. Oetkerin sivulta alkuperäistä ohjetta, joten en voi linkittää sitä tähän. Onneksi olin kirjoittanut sen itselleni ylös!


Suklaamoussekakku

Pohja:
3 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa
75 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja

Mousse:
1 ps Dr Oetkerin suklaanmakuista kakkumoussea - linkki Dr Oetkerin sivulle

2 dl maitoa 
1,5 dl kermaa

Pingota leivinpaperi 24cm irtopohjavuoan ja reunan väliin. Sekoita sokeri, kaakao, vaniljasokeri, suola ja kananmuna. Lisää sulatettu voi ja siivilöidyt jauhot. Paista 175 asteessa noin 20min, älä paista liikaa, pohja saa jäädä mud cake -tyyppiseksi. Kun pohja on jäähtynyt voit varovasti irroittaa sitä reunoista ennen moussen lisäämistä, jotta saat kakun kauniimmin irti vuoasta, kun se on valmis. Halutessasi voit käyttää reunakalvoa, mutta se ei ole välttämättömyys.

Vatkaa kerma erillisessä kulhossa. Vatkaa sen jälkeen maito ja kakkumousse pussin ohjeen mukaan (noin 2min). Nostele kerma suklaamoussen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä mousse jäähtyneen kakkupohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Koristele mielesi mukaan tai herkuttele sellaisenaan. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti