sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Turtles pikkuleivät


9/2014 Halusin taas päästä testaamaan jotain erilaista, joten vuoroon pääsivät fantasiapikkuleivät. Mansikkamäen blogissa on loistavat ohjeet niin taikinaa kuin koristelua varten, joten minäkin lueskelin vinkit sieltä. Mansikkamäen koristellut pikkuleivät ovat täysin omaa luokkaansa, olen lukuisat kerrat vain ihaillut hänen taitojaan - käy selaamassa hänen blogiaan tästä.

Pikkuleipien koristelu on tehty erivärisillä pikeereillä, aikamoista näpertelyä, mutta hauskaa oli ja pikkuleivät olivat todella herkullisia.

Linkki Mansikkamäen blogiin tässä.

Fantasiapikkuleivät

2,5 dl sokeria
n. 150 g pehmennettyä voita

1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (tai muuta haluamaasi aromia - voi myös jättää pois)
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola, lisää sen jälkeen ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2h, mutta olen antanut olla yön ylikin. 

Kaulitse taikina noin 3-5 mm paksuiseksi ja ota muotilla haluamiasi kuvioita. Voit myös printata kuvion netistä ja jäljentää sen ulkoreunan leivinpaperille, tein näin Turtles pikkuleipien osalta. Mansikkamäen Eben blogissa on tähän tarkat ohjeet. 

Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa noin 4-6 min, kunnes keksien reunat ovat vaalean kullanruskeat. Vahdi tarkasti - keksi ottavat värin todella nopeasti!

Anna pikkuleipien jäähtyä ja koristele ne haluamallasi tavalla.



























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti