sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kinderpiirakka


10/2014 Yhtäkkiä joka paikassa hehkutettiin miten taivaallisen hyvää kinderpiirakka on, joten pitihän minunkin päästä testaamaan sitä. 

Valitettavasti en tiedä kenen alkuperäinen ohje on, koska sitä jakoi niin moni henkilö ja erilaisia versioita on lähes yhtä paljon kuin tekijöitä.

Kinderpiirakka (pellillinen)

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä 
300 g sulatettua voita
4 munaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
300 g maitosuklaata
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen munat yksitellen taikinaan. 

Paista pohjaa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittamista. 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä kreemi jäähdytetyn pohjan päälle. Laita pelti pakasteeseen suklaan sulatuksen ajaksi tai anna kreemin jähmettyä kunnolla jääkaapissa, jotta lämmin suklaa ei sekoitu kreemin kanssa. 

Sulata suklaat varovasti, itse sulatin maitosuklaan kattilassa ja valkosuklaan pilkoin pieniksi paloiksi ja laitoin pieneen pursotinpussiin. Pursotinpussin laitoin lämpimään veteen (luonnollisesti niin ettei pussin sisään pääse vettä), joten suklaa suli helposti. Tämän avulla sain suklaat samanaikaisesti käyttöön. 

Levitä maitosuklaa nopeasti kreemin päälle ja valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. Marmorikuvion saa tehtyä vetämällä raitoja sulaan suklaaseen. Tähän hyviä apuvälineitä ovat esim sukkapuikko tai lusikan kärki. Minulla suklaa pääsi jähmettymään aika nopeasti, joten marmorointi ei täysin onnistunut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti