sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Korvapuustit ja voisilmäpullat


9/2014 Mielestäni nämäkin herkut ansaitsevat oman julkaisun - perinteiset pullat! Niin herkullisia ettei näitä voita mikään :) Meillä leivotaan aina perinteisiä korvapuusteja ja voisilmäpullia, eikä tässä keittiössä säästellä voin tai sokerin määrästä, siinä se herkullisuuden salaisuus.

Perinteinen pullataikina

5 dl maitoa
50 g hiivaa

1 muna
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g sulatettua voita

Voiteluun: 1 muna

Pinnalle: Raesokeria tai voita & hienoa sokeria

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon sekaan, sekoita kunnes hiiva on liuennut maidon sekaan. Lisää kananmuna, suola, sokeri, kaardemumma ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita loput jauhot taikinaan käsillä vaivaten, lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Kun taikina alkaa irtoamaan kipon reunoilta se on valmista. Älä lisää liikaa jauhoja, koska sen takia pullista tulee helposti kivikovia.

Peitä taikinakulho liinalla ja laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin 30-45min ajaksi. Leivo pullat siihen muotoon kuin haluat, anna pullien kohota liinan alla noin 20min ennen niiden paistamista. Voitele munalla ja laita päälle esim. raesokeria. Voisilmäpulliin olen laittanut reilun palan voita, voidellut ne ja sen jälkeen laittanut reippaasti hienoa sokeria. 

Paista pullia 200 asteessa, 10-15min riippuen pullien koosta. Itse teen yleensä reilun kokoisia pullia, joten ne vaativat lähes 15min paistoaikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti