sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Piimäkakku ja suklaa-pähkinäcookiet


11/2014 Uusien kokeilujen rinnalla kulkevat aina tietyt klassikot, kuten tämä herkullinen piimäkakku, jonka ohjeen olen saanut äidiltäni. Tämä ohje tulee varmasti kulkemaan suvussa, niin herkullista, että tämä kuului jopa raskausaikani himoihin ja sitä tulikin joskus leivottua 23 aikaan illalla :D

Piimäkakun kaveriksi testasin ystävältä saamaani suklaa-pähkinäcookie ohjetta. Sen osalta pitää vielä keksiä millä cookiet pysyisivät kauniin kohonneina eivätkä alkaisi muistuttamaan kaurakeksejä.

Piimäkakku 

200g voita
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
3 dl sokeria
3 dl piimää
5dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa

Sekoita kuivat aineet, lisää piimä ja sulatettu voi. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun + korppujauhotettuun vuokaan. 

Laita kylmään uuniin ja paista noin 1h 180 asteessa, kunnes kakku irtoaa hieman vuoan reunoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti