torstai 7. heinäkuuta 2016

Geishakakku


12/2014 geishakakun ohjetta ylistettiin, joten oli pakko päästä kokeilemaan. Tein ensin kokeilun kotiin ja toisen version pojan päiväkodin henkilökunnalle kiitokseksi ja jouluntoivotukseksi.

Valitettavasti en tiedä kenen alkuperäinen ohje on, koska ohjetta näkyi monilla sivustoilla hieman erilaisina versioina.

Geishakakku

Pohja:
200 g keksejä (digestive tai kaurakeksi)
80 g sulatettua voita

Täyte:
200 g Geishasuklaata eli 2 kpl Geishalevyä 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 ml vispikermaa
4 liivatetta
0,5 dl vettä

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia kuten minulla oli vielä näiden kanssa. Valitettavasti tämän vinkin kuulin vasta myöhemmin.

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi niiden sekaan. Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Vaahdota kerma. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston sekaan ja sekoita kerman kanssa tasaiseksi. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja vatkaa täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 3-4h. Koristele haluamallasi tavalla tai nauti sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti