keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Taivaallinen mangokakku


5/2016 Irma kehitti herkullisen mangokakun ohjeen, joten halusin päästä testaamaan sitä itsekin, koska rakastan mangoa. Alkuperäinen löytyy Irman ihannekakku blogista, linkki tässä

Tästä kakusta ei makua puutu! Rakastan sitä ettei kakussa ole käytetty vain esim. mangopilttiä vaan tässä kakussa todella maistuu mango. Kiitos Irma ihanasta ohjeesta <3 Tein parin viikon sisään kolme mangokakkua, joten sekin varmasti jo kertoo jotain tästä kakusta - taivaallisen hyvää, tämän herkun halusin jakaa kaikkien lähimpien kanssa.

Mangokakku (24cm vuokaan)


Pohja:
150 g vaniljakeksejä
75 g voita

Täyte:
6 dl kermaa
1 prk mangorahkaa
300 g mangopyrettä tai Bonnen mangososetta
50 g mangotuorejuustoa
1 dl  Modon Mangosiirappia
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sirosokeria
1 1/2 rkl sitruunamehua
7 Meiran liivatetta

Kiille
4 dl Mangomehua
1,5 rkl sitruunamehua
4 Meiran liivatetta 

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja laita siivilöityä tomusokeria, tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. 

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle - unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniimman lopputuloksen.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.  Laita keksit tarjoilualustalle kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan, jos painelet liikaa niin pohjasta tulee todella kova ja vaikeasti leikattava.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokerit kermaan. Laita liivatteet likoamaan n. 7 minuutiksi. Lämmitä sitruumamehu ja vispaa liivatteen kuuman sitruunamehun joukkoon. Sekoita mangosose ja mangosiirpappi yhteen. Liuota liivateet mangosose seoksen joukkoon. Yhdistä sen jälkeen mangorahka ja tuorejuusto. Sekoita ne keskenään tasaiseksi ja sekoita  sen jälkeen mangososeseokseen. 

Yhdistä lopuksi mangoseos kerman joukkoon niin että lisää seokseen ensi kermavaahtoa n. 2 desin verran ja vasta sen jälkeen kääntele mangoseos kerman joukkoon. Vältä liikaa vatkaamista tai sekoittamista. Loppu seoksen tulee olla hiukan jämäkkää mutta pehemästi liikkuvaa. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mielummin yön yli. Kun kakku on hyytynyt valmista kiille.

Sulata liivaatteet kylmässä vedessä alun ohjeen mukaisesti.  Ja lisää ne vatkaten Mangomehun joukkoon. Kaada lusikkaa apuna käyttäen mango kakun päälle.Ja hyydytä vähintään 4 h. Koristele. -> Jostain syystä minun reunavuoat vuotavat helposti, joten annan kiilteen jähmettyä hetken lasissa jääkaapissa ettei se olisi niin nestemäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti