torstai 7. heinäkuuta 2016

Mansikkatuorejuustokakku rakkaalle ystävälle


1/2015 Rakas ystäväni sai suloiset kaksoset ja minun tapani juhlistaa kaikkea on tietysti leipominen, joten tein mansikkatuorejuustokakun ihanien prinsessojen kunniaksi <3

Mansikkatuorejuustokakku

Pohja:
200 g keksejä
80 g voita

Täyte: 
2,5 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatelehteä

Päällinen:
500 g mansikoita
5 Meiran liivatelehteä

Yllä oleva kakku on tehty 26cm vuokaan, mutta jos haluat näyttävämmän kakun ja lisää korkeutta, tee kakku esim 24cm vuokaan.

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja siivilöi päälle tomusokeria. Tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle, unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniin lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia kuten minulla oli ensimmäisten tuorejuustokakkujen kanssa. Valitettavasti kuulin tämän vinkin vasta myöhemmin.

Pohja: Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimurskaan. Laita voi-keksimurska tarjoilualustalle aivan kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan. Pohjasta tulee kova ja vaikeasti leikattava, jos painelet liikaa.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen tuorejuustot, maitorahka ja sokerit. Lisää kerma seokseen. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja vatkaa täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h. 

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet, jäähdytä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti