torstai 7. heinäkuuta 2016

Mansikkatuorejuustokakku

12/2014 Halusin joulupöytään jotain raikasta ja herkullista, joten mansikkatuorejuustokakku oli helppo valinta. Tällä ohjeella on tullut tehtyä jo monet kakut ja aina on kakku syöty viimeiseen muruseen asti. 

Löysin alkuperäisen ohjeen googlaamalla useampi vuosi sitten, mutta näyttää siltä, että ohje on jo poistettu tai sivusto suljettu. Onneksi olin kirjoittanut ohjeen ylös itselleni.Mansikkatuorejuustokakku

Pohja:
200 g keksejä
80 g voita

Täyte: 
2,5 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatelehteä

Päällinen:
500 g mansikoita
5 Meiran liivatelehteä

Yllä oleva kakku on tehty 28cm vuokaan, mutta jos haluat näyttävämmän kakun ja lisää korkeutta, tee kakku esim 24cm vuokaan.

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja siivilöi päälle tomusokeria. Tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle, unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniin lopputuloksen eikä kakun alle jää rumaa leivinpaperia kuten minulla oli ensimmäisten tuorejuustokakkujen kanssa. Valitettavasti kuulin tämän vinkin vasta myöhemmin.

Pohja: Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimurskaan. Laita voi-keksimurska tarjoilualustalle aivan kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan. Pohjasta tulee kova ja vaikeasti leikattava, jos painelet liikaa.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen tuorejuustot, maitorahka ja sokerit. Lisää kerma seokseen. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja vatkaa täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h. 

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet, jäähdytä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti