keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Gluteeniton mansikkatuorejuustokakku


12/2015 Veljelläni on paha keliakia, joten hänelle leipominen on aina hieman haasteellista. Tuorejuustokakut on kuitenkin helppoja muuttaa gluteenittomiksi ja Semperin kolakekseissä ei ollut mitään kiellettyjä aineita, joten pystyin käyttämään niitä pohjaan. Valitettavasti osalla keliakia on niin paha etteivät edes gluteenittomat tuotteet käy heille, joten olen itse oppinut olemaan tarkkana tuotteiden kanssa.

Mielestäni kakku oli yhtä herkullinen kuin normaalisti, erona huomasin vain, että gluteeniton keksipohja on kovempi kuin tavallisista kekseistä tehty.

Mansikkatuorejuustokakku (24cm vuokaan)

Huom! Yllä oleva kakku on miniversio ja tehty vain puolikkaalla ohjeella 18cm vuokaan. Alla oleva ohje riittää 24cm vuokaan.

Pohja:
200 g Semperin kolakeksejä
80 g voita

Täyte: 
2,5 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatelehteä

Päällinen:
500 g mansikoita
5 Meiran liivatelehteä

Yllä oleva kakku on tehty 28cm vuokaan, mutta jos haluat näyttävämmän kakun ja lisää korkeutta, tee kakku esim 24cm vuokaan.

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja siivilöi päälle tomusokeria. Tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle, unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniin lopputuloksen eikä kakun alle jää leivinpaperia.

Pohja: Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimurskaan. Laita voi-keksimurska tarjoilualustalle aivan kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan. Pohjasta tulee kova ja vaikeasti leikattava, jos painelet liikaa.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen tuorejuustot, maitorahka ja sokerit. Lisää kerma seokseen. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja vatkaa täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h. 

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet, jäähdytä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti