keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Keväinen mansikkatuorejuustokakku Islalle


2/2015 Sain tehdä Islan synttäreille keväisen mansikkatuorejuustokakun. Sokerimassasta tehtyjen koristeiden pohjassa on sulatettua valkosuklaata, jotta koristeet eivät sulaisi.

Mansikkatuorejuustokakku (24cm vuokaan)

Pohja:
200 g keksejä
80 g voita

Täyte: 
2,5 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatelehteä

Päällinen:
500 g mansikoita
5 Meiran liivatelehteä

Sprayaa irtopohjavuoan reunaan vuokasprayta ja siivilöi päälle tomusokeria. Tämän avulla kakku irtoaa kauniisti vuoasta. Voit myös irrottaa jähmettyneen kakun varovasti lastan avulla.

Laita irtopohjavuoan reuna tarjoilualustalle, unohda irtopohjavuoan pohjaosan käyttäminen, jotta saat kauniin lopputuloksen eikä kakun alle jää leivinpaperia.

Pohja: Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksimurskaan. Laita voi-keksimurska tarjoilualustalle aivan kuin käyttäisit irtopohjavuoan pohjaosaa. Painele keksejä vain sen verran, että saat aikaiseksi tasaisen pinnan. Pohjasta tulee kova ja vaikeasti leikattava, jos painelet liikaa.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita yhteen tuorejuustot, maitorahka ja sokerit. Lisää kerma seokseen. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet (muista puristaa pois ylimääräinen vesi liivatelehdistä). Jäähdytä hetki ja vatkaa täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h. 

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet, jäähdytä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon. Kaada varovasti kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3-4h tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti